Проект BG051PO001 - 1.2.05 - 0001
Да направим училището привлекателно за младите хора
Powered By Blogger

петък, 23 ноември 2012 г.

Най-страхотната концепция за самолет на Airbus (снимки)

 
публикувано: 23/11/2012 - 11:35
Най-страхотната концепция за самолет на Airbus (снимки)
От началото на тази година американските медии съобщават, че Airbus планира да промени бъдещето на пътническите полети. Освен, че разработва планове как да промени международните летища, „с поглед в бъдещето” Airbus създаде и най-футуристичната си концепция за самолет. Идеите в нея развихрят въображението, коментира Business Insider.
Летателният апарат изобщо не прилича на тези, които транспортират пасажерите днес. Той е по-сигурен, по-тих и ефективен от гледна точка на горивото. Седалките му са създадени от растителни фибри, които събират енергия. Пътниците му могат да играят голф и тенис на борда. Има и стая за виртуални бизнес срещи.
Разбира се, концепцията се уповава на технологии, които все още не са изобретени, и може и никога да не бъде реализирана. Но Airbus отбелязва, че тя е един полезен експеримент на мисълта, който отправя предизвикателство към авиационните инженери и ги мотивират да мислят извън конвенционалните рамки, за да придвижат напред летателната индустрия. Ето я и мечтата на Airbus.
Самолетът трябва да може да променя формата си с измененията на атмосферните условия.Самолетът трябва да може да променя формата си с измененията на атмосферните условия.
Корпусът е заоблен, за да подобри аеродинамиката и да позволи създаването на по-иновативна кабина.Корпусът е заоблен, за да подобри аеродинамиката и да позволи създаването на по-иновативна кабина.
Край на бизнес класата и икономичната класа. Самолетът е разделен на зони за почивка, работа и спортни игри.Край на бизнес класата и икономичната класа. Самолетът е разделен на зони за почивка, работа и спортни игри.
Ръчният багаж е "поглъщан", когато пасажерите стъпят на борда.Ръчният багаж е "поглъщан", когато пасажерите стъпят на борда.
Всъщност, забравете прозорците! Самолетът предлага панорамен изглед.Всъщност, забравете прозорците! Самолетът предлага панорамен изглед.
Прозорци на дъното на корпуса революционизират изгледа от самолетите.Прозорци на дъното на корпуса революционизират изгледа от самолетите.
Направена от биополимерна мембрана, кабината може да бъде адаптирана, за да пропуска само определено количество светлина.Направена от биополимерна мембрана, кабината може да бъде адаптирана, за да пропуска само определено количество светлина.
Всяка седалка има голяма зона за забавление.Всяка седалка има голяма зона за забавление.
Когато слънцето залезе, седалките се наклоняват като легла.Когато слънцето залезе, седалките се наклоняват като легла.
"Дъжд от звукове" приспива пътниците."Дъжд от звукове" приспива пътниците.
Пътниците могат да участват във виртуални спортове.Пътниците могат да участват във виртуални спортове.
А това е стаята за бизнес срещи на борда.А това е стаята за бизнес срещи на борда.
Не е съвсем ясно как виртуалният бар ще работи.Не е съвсем ясно как виртуалният бар ще работи.
Личните пространства в самолета също могат да променят функциите си.Личните пространства в самолета също могат да променят функциите си.
Страхотно, нали?!

Няма коментари: